JOBS IN ENERGY - NIEUWS

Waterstof als toekomst


2 november 2020 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Nieuws


Jobs in Energy Nieuws | Arbeidsmarktplatform t.b.v. de energiesector

In 2050 halen we in Nederland 50% van onze energie uit duurzame gassen. Door gebruik te maken van bestaande gasinfrastructuur en deze slim te laten samenwerken met de infrastructuur voor elektriciteit en warmte, kunnen we het totale energiesysteem betrouwbaar en betaalbaar houden.

Omdat die behoefte aan duurzame moleculen en daarmee aan groene waterstof zo groot is, moeten we niet alleen kijken naar waterstof als oplossing voor overschotten duurzame stroom. Er zal een waterstofeconomie ingericht moeten worden.

Noord-Nederland verbindt met waterstof

Noord-Nederland was, is en blijft de energieregio van Noordwest Europa. De energie uit aardgas stroomt vanuit deze regio naar de industrieclusters van ons land, naar alle huizen en naar onze buurlanden. Noord-Nederland maakt, met de volgende fase van het Investeringsplan voor waterstof in Noord-Nederland, de verbinding tussen onze huidige aardgaseconomie en de toekomst voor Nederland als waterstofeconomie. Daarmee verduurzamen we ons gasgebruik, ontstaat er een investeringspotentieel van €9 miljard en creëren we in de komende tien jaar 25.000 banen.... Lees Meer