JOBS IN ENERGY - NIEUWS

Duurzame energie zorgt nu al voor tienduizenden extra banen


4 november 2020 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Nieuws


Jobs in Energy Nieuws | Arbeidsmarktplatform t.b.v. de energiesector

Dankzij groeiende investeringen in duurzame energie komen er steeds meer banen in deze sector. In 2018 waren er al 57.000 banen dankzij investeringen in duurzame stroom, een stijging van ruim 30 procent ten opzichte van vier jaar eerder. De werkgelegenheid zal dankzij de energietransitie nog meer stijgen in de komende jaren.

Dat blijkt uit het nieuwste rapport over de economische gevolgen van de energietransitie, van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Het rapport bekeek de hele energiesector, inclusief fossiele energie, en ziet dat er steeds meer geld in omgaat: in 2018 maar liefst 14,8 miljard euro.... Lees Meer