JOBS IN ENERGY - NIEUWS

Urgenda overweegt opnieuw naar de rechter te stappen


16 november 2020 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Nieuws


Jobs in Energy Nieuws | Arbeidsmarktplatform t.b.v. de energiesector

Het kabinet moet snel met nieuwe maatregelen komen om de uitstoot voor het eind van 2020 terug te brengen. Anders haalt het de Urgenda-doelstelling niet, en overweegt de organisatie opnieuw naar de rechter te stappen om meer concrete actie af te dwingen. Dat schreef Marjan Minnesma, directeur van Urgenda maandag in een brief. Urgenda voelt zich niet serieus genomen, vertelt Minnesma in een interview.

Waarom overweegt Urgenda opnieuw om naar de rechter te stappen?

"Het kabinet liep vorig jaar 16,5 megaton achter op het doel, om de Nederlandse uitstoot met 166 megaton te verminderen (ten opzichte van 1990). Eerder beloofde de regering dat er extra maatregelen kwamen in oktober als het doel niet gehaald zou worden. Nu lijkt minister Wiebes nog geen extra pakket aan te kondigen, en wordt een motie voor extra maatregelen in de kamer afgeschoten door regeringspartijen. Ik heb het idee dat ik aan het lijntje wordt gehouden, het doel van het kabinet schuift steeds op. Dat bevalt me niet, want Urgenda is steeds coöperatief geweest, we hebben veel geduld gehad en bijvoorbeeld geen dwangsom als stok achter de deur gebruikt. Maar als blijkt dat de regering echt het doel niet gaat halen, kunnen we terug naar de rechter." Lees Meer