VACATURESITE VOOR ENERGIESECTOR MOET ARBEIDSMARKTKRAPTE OPLOSSEN

 

VACATURESITE VOOR ENERGIESECTOR MOET ARBEIDSMARKTKRAPTE OPLOSSENVACATURESITE VOOR ENERGIESECTOR MOET ARBEIDSMARKTKRAPTE OPLOSSENVACATURESITE VOOR ENERGIESECTOR MOET ARBEIDSMARKTKRAPTE OPLOSSENVACATURESITE VOOR ENERGIESECTOR MOET ARBEIDSMARKTKRAPTE OPLOSSEN

 

Vacaturesite voor energiesector moet arbeidsmarktkrapte oplossen

Vacaturesite voor energiesector moet arbeidsmarktkrapte oplossen

ROTTERDAM (Energeia) - De krapte op de arbeidsmarkt in de energiesector noopte drie oudgedienden ertoe om een eigen vacaturesite te beginnen: Jobsinenergy.nl. Oud-vakbondsbestuurder Cees Ritzema, oud-CEO van Eneco Wim Naeije en directeur Energy Valley Gerrit van Werven sloegen de handen ineen en richtten samen de site op, die naast vacatures ook opleidingen en nieuws wil gaan bieden.

Het aantal vacatures in de energiesector trekt al enige tijd aan, bleek al eerder uit Energeia's Arbeidsmonitor. Alliander-COO en waarnemend CEO Ingrid Thijssen herhaalde op de Energeia Energy Day de noodkreet van haar voorganger Peter Molengraaf: het bedrijf komt de komende jaren duizenden technici tekort. De drie initiatiefnemers voor Jobsinenergy.nl herkenden de geluiden uit de praktijk en besloten actie te ondernemen. In april ging de website van start, afgelopen maandag was de officiële bekendmaking.

"Wij doen dit niet om de zilvervloot binnen te halen", zegt initiatiefnemer Ritzema. De website moet zichzelf wel kunnen bedruipen en doet dat door middel van de jaarlijkse bijdrage van partners en een vergoeding voor het plaatsen van losse vacatures. Partners zijn onder andere gastransportnetbeheerder Gasunie, netwerkbedrijven Enexis en Alliander, energieleverancier Easy Energy en brandstoffenleverancier Pitpoint.

Het doel is om de vacatures uit de hele energiesector, op alle niveaus in de organisatie te publiceren. "Wij willen functies uit de oude en nieuwe economie beschikbaar maken", zegt Ritzema. "En uit het hele speelveld, van academici tot vaklui." Baanzoekers kunnen zelf ook een profiel aanmaken op de site en zich zo onder de aandacht brengen van bedrijven.

Jobsinenergy is niet de enige die vacatures vult in de energiesector. Wervings- en selectiebureau kWh People doet dit al sinds 2008. "Misschien worden wij wel klant van ze", zegt directeur van kWh People Koen Willems over de nieuwe kaper op de kust. "Wij richten ons op bemiddeling, en gaan zelf op zoek naar kandidaten. We zouden onze vacatures bij hen kunnen publiceren." Willems noemt de vacaturesite een "mooie aanvulling" op de bestaande wervings- en selectiebureaus en sites in de technische sector.

© 2017 Energeia. Alle rechten voorbehouden.

Katrijn de Ronde

20 juni 2017

Deze pagina delen via: